מה יתן לך מוטיבציה לעשות רוטציה? אולי העובדה שאחרי שתעשי סדר מחדש על המדף הילד שלך יגלה מחדש את המשחקים שלו, יפתח את הכישורים שלו דרך הסביבה ישחק ואולי גם יחזיר למקום אחרי שתעשי רוטציה תרגישי תחושה של ניקיון כמו אחרי שמרימים את כל הבית רוטציה זה כמו שיננית כמו טיפול מונע. אחרי שתעשי רוטציה הילד שלך יכנס לחדר וישאל: "מה אמא יש לי חדר חדש?? ואולי יחשוב בלב, אני חשוב ומשמעותי והבית שלי מותאם בדיוק למה שאני צריך. ילד שמקבל סביבה כזאת יפתח ביטחון עצמי, תחושת מסוגלות ושיכות ומי לא רוצה את זה עבור הילד שלו? ילדים לומדים דרך הסביבה, כשהבית שלהם לא מותאם למה שהם צריכים אין פה ממש למידה, כן גם עם משחקים. כשהחדר עמוס במשחקים ואת רואה את הילד שלך עובר ממשחק למשחק, מוציא את כל החיות מהקופסא, ומיד אחר כך גם פותח את כל הפאזלים...
וברור שהוא לא יחזיר למקום כי מי יודע בכלל איפה המקום של כל דבר? כנראה הגיע הזמן לעצור שנייה ולעשות חישוב מסלול מחדש. אם את מרגישה שהחדר הזה הוא מקום שלא נעים להיכנס אליו, שאת לא נהנת להיות שם אז רוב הסיכויים שגם הילד לא ירצה לשחק שם.
אני אתן לך דוגמא: כמה פעמים דחית את הביקור אצל רופא השיניים עד שממש כאב ואז היית צריכה טיפול שורש? כזה הוא מפגש רוטציה תחזוקה שוטפת לפני שמתחיל לכאוב כשלכל דבר יש מקום קבוע ואת יודעת לאן להחזיר ביום יום להכניס לאחסון השקט משחקים שכבר לא מעניינים את הילד שלך ולרענן עם משהו שהרבה זמן לא היה בחוץ.
הנה כמה טיפים איך מתחילים: 1. תסתכלי רגע על השידה - מה כבר לא בשימוש?
שימי בצד. 2. תשאלי את עצמך- במה הילד שלי מתעניין עכשיו?
ותחליפי ביניהם.
3. תדאגי שזה יראה אסטטי ונגיש
4. שכל מה שצריך בשביל התרגיל או המשחק יהיה על המגש (למשל אם הנחת פאזל בסלסלה תדאגי שמאחורי הפאזל תהיה התמונה של הפאזל כדי שהילד יוכל לראות מה הוא צריך להרכיב)
5. אל תדחי למתישהוא
תכניסי היום תאריך בו את עושה רוטציה.
6. צרי מחויבות - תשלחי לי בהודעה פרטית מתי את עושה רוטציה ואני מבטיחה לסייע במה שאוכל.
לא מצליחה לבד? תכתבי לי ונעשה את זה ביחד.
אם עוד לא ראית את הרילס החדש שלי בנושא - לחצי כאן או על התמונה
למי זה מתאים?
עקרון מרכזי בגישה המונטסורית הוא שהלמידה של הילד לא מתבצעת באופן ישיר דרך המבוגר, אלא דרך הסביבה, ולכן ישנה חשיבות מכרעת בהתאמתה לצרכיו של הילד, כך שיוכל לחקור, לפעול ולהתפתח בעצמאות מרבית ובקצב שלו.
אני מאמינה שכל בית, לא משנה אם הוא גדול או קטן, בשכירות או שלך -
יכול להיות בית נגיש ומותאם לכל הגרים בו, גם ההורים וגם הילדים.
תוכלי להתאים לילד שלך את הסביבה שהוא צריך.
סביבה נעימה, לא עמוסה וכזו שאת יודעת איפה כל דבר נמצא.
סביבה שמייצרת שקט בראש ובלב.
כשהילד שלך נמצא בסביבה כזאת, הוא מפתח תחושה של הצלחה, עצמאות, ביטחון עצמי ויכולות בחירה מפותחות.
יש לך כמה אפשרויות:
אם את מרגישה שאת צריכה את הבסיס ללמוד איך בכלל מסדרים את המשחקים, מה נשאר ומה לא ואיך מייצרים אחסון שקט - המדריך לאחסון שקט הוא בדיוק בשבילך. כל העקרונות והכלים במקום אחד בעלות של משחק קופסא.
אם את מרגישה שמה שכתבתי מדבר אליך ואת רוצה להתאים את הסביבה שלך לצרכים של הילד אבל לא יודעת מאיפה מתחילים, אני מזמינה אותך לדבר איתי.
נוכל לתאם שיחת ייעוץ ממוקדת (בזום או אצלך בבית) בשיחה נוכל להבין איפה הקשיים היום, איפה נמצאים המכשולים בסביבה ואיפה את מרגישה שאין לך מספיק ידע או כלים להתאים את הסביבה.
וכמובן תקבלי ממני כלים שתוכלי ליישם כבר לאחר השיחה.
כל הפרטים על שיחת הייעוץ פה בכפתור.
Comentarios